Sedumdak, groendaken of wortelbestendige tuindaken

Sedumdak, groendaken of wortelbestendige tuindaken - dakdekker Primodak
Sedumdak, groendaken of wortelbestendige tuindaken - dakdekker Primodak

Sedumdak, groendaken of wortelbestendige tuindaken

Groendaken, oftewel sedumdaken of vegetatiedaken, zijn erg populair. Ze zijn duurzaam en geven een natuurlijke uitstraling aan uw dak. Bent u benieuwd wat de voor- en nadelen van een groendak zijn en welke opties er zijn? Lees dan snel verder!

Wat is een sedumdak of groendak?

Een groendak of sedumdak is een plat of hellend dak met begroeiing. Door het gebruik van (sedumplanten krijgt uw dak een natuurlijke uitstraling. Er zijn veel mogelijkheden om het dak helemaal naar uw smaak te maken. Wij zorgen voor de aanleg van de waterdichte basis voor uw serum dak. Vervolgens kunt u zelf een keuze maken in de juiste sedumplanten.

Specialistische werkwijze van Primodak Dakdekkers

Primodak Dakdekkers monteert een speciale wortelbestendige ondergrond op gebouwen in zowel de renovatiemarkt als in de nieuwbouw, dat geschikt is voor uw sedumdak. Wij kiezen altijd voor een bitumen product gemonteerd in een meerlaags daksysteem. Voor de aanleg van groendaken gebruiken wij de wortelwerende producten RoyalGarden en GardenDG van Royal Roofing Materials.

Het aanleggen van het sedum

Nu de perfect gemonteerde en wortelwerende dakbedekking gedekt is kan het sedum worden aangelegd. Primodak verzorgd alleen de aanleg van de waterdichte basis voor uw sedum dak. De sedum kunt u zelf aanleggen, of u kunt er uiteraard voor kiezen om de hulp in te schakelen van een hovenier. 

De voor- en nadelen van een sedumdak

Een sedumdak heeft, zoals ieder product, zowel voor-­ als nadelen. Sedumdaken zijn en blijven mooi, maar ze zijn helaas niet geschikt voor ieder dak. Zo is de maximale dakhelling 60 graden en moet uw dakconstructie geschikt zijn. Onze dakdekkers hebben veel kennis van daken en kunnen u daarom goed adviseren.

 

 

Het kiezen voor sedumdaken biedt veel voordelen. Enkele voordelen van een sedumdak zijn:

  • Sedumdaken geven een mooie en natuurlijke uitstraling aan uw dak
  • Wij gebruiken goede wortelwerende producten zoals RoyalGarden en GardenDG van Royal Roofing Materials 
  • Een sedumdak is in de zomer verkoelend 
  • In de winter heeft een sedumdak een warmte isolerende werking
  • Een lange levensduur van uw dak
  • Milieuvriendelijk, het dak neemt zelfs CO2 op uit de lucht

Welk isolatiemateriaal onder uw groendak?

PIR en PUR isolatieplaten zijn de meestgebruikte materialen voor dakisolatie in combinatie met uw sedumdak. Onze dakdekkers geven advies dat past bij uw huis en situatie. Voor de dakisolatie maakt de dakdekker vrijblijvend tijd vrij. Vraag een offerte aan!

Waarom Primodak?

Wilt u een vakkundig advies? Wij komen graag voor een GRATIS dakinspectie bij u langs.

GRATIS DAKINSPECTIE

Wilt u een vakkundig advies? Wij komen graag voor een GRATIS dakinspectie bij u langs.

Meteen aanvragen