Dakbedekking renoveren of vervangen

Dakbedekking renoveren of vervangen-dakdekker-daklekkage
Dakbedekking renoveren of vervangen-dakdekker-daklekkage

Dakbedekking renoveren of vervangen

Uw dakbedekking renoveren of vervangen? Door goed dakonderhoud en tijdige vervanging van uw dakbedekking kunt u daklekkage voorkomen. Dan is het goed om te weten voor welk type dakbedekking u het beste kunt kiezen. U kunt zich misschien voorstellen dat platte daken het door weersomstandigheden zwaarder te verduren hebben dan een hellend dak. Regen glijdt immers niet gemakkelijk van een plat dak. Daarom is het van belang om u goed te laten adviseren en om voor materialen te kiezen die geschikt zijn voor uw dak. Hier helpen wij u graag bij!

Waar bestaat dakbedekking uit?

Dakbedekking is een waterdichte dakleer dat vaak uit een bitumen bestaat. Een dakbedekking moet het liefst voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • vliegvuurbestendig
  • bestand tegen atmosferische invloeden
  • het moet licht van gewicht zijn
  • er moet sprake zijn van weinig onderhoud als de dakbedekking eenmaal is gemonteerd

Een schuin, hellend of plat dak

Bij schuine of hellende daken zijn de vorm en de kleur van het stuk dakbedekking van belang. Zij bepalen uiteindelijk het esthetisch effect van het gebouw waarop ze zijn aangebracht. Bij platte daken speelt dit nauwelijks een rol. Wanneer de platte daken bijvoorbeeld als dakterras worden gebruikt, worden aan de diverse lagen dakbedekking speciale eisen gesteld.

Bitumineuze dakbedekking van APP of SBS

Bitumineuze dakbedekking zijn duurzaam en voor ieder type dak beschikbaar. Onze dakdekkers hebben ruime ervaring in het gebruik van bitumineuze producten. Daardoor kunnen door ons gebruikte bitumineuze dakbedekking van APP of SBS op zowel platte als op hellende daken in een meerlaags dakbedekkingssysteem worden toegepast.

Het verschil tussen bitumineuze dakbedekking van APP of SBS

Het belangrijkste verschil tussen beide soorten dakbedekkingen, is dat SBS meer elasticiteit en een sterkere hechting heeft dan APP. Hierdoor is de bitumineuze dakleer van SBS geschikter voor flexibele daken. APP is daarentegen beter bestand tegen UV-straling en hogere temperaturen.

De voordelen van Primodak dakdekkers

  • Primodak is expert op het gebied van bitumen dakbedekkingen
  • Wij gebruiken bitumen dakproducten van duurzame producten voorzien van het KOMO® keurmerk
  • Onze dakbedekking is vliegvuurbestendig, bestand tegen atmosferische invloeden, licht van gewicht en behoeven weinig onderhoud na montage
  • De door ons gebruikte bitumineuze dakbedekking van APP of SBS kunnen op zowel platte als op hellende daken in een meerlaags dakbedekkingssysteem worden toegepast
  • Concurrerende prijzen door onze dakproducten slim in te kopen
  • Primodak levert vrijwel alles uit eigen voorraad

 

 

Wat kost het om dakbedekking te renoveren of te vervangen?

De kosten van dakbedekking zijn afhankelijk van diverse factoren. Een nieuw dak met een goede kwaliteit dakbedekking begint gemiddeld bij €45,­ per m2. De prijs kan natuurlijk lager uitvallen bij grotere dakoppervlakten. Maar ook hoger bij een klein dakvlak of wanneer er bijvoorbeeld steigermateriaal wordt geplaatst.

Dakwerk is maatwerk

Aangezien ieder dak of dakrenovatie maatwerk is, spelen ook factoren als de huidige staat en de situatie van het dak mee. Onze dakexperts van dakdekkersbedrijf Primodak komen graag bij u langs voor een inspectie en een waterdicht advies. Onze dakinspectie is inclusief advies en de offerte is geheel vrijblijvend.

Waarom Primodak?

Wilt u een vakkundig advies? Wij komen graag voor een GRATIS dakinspectie bij u langs.

GRATIS DAKINSPECTIE

Wilt u een vakkundig advies? Wij komen graag voor een GRATIS dakinspectie bij u langs.

Meteen aanvragen