info@dakdekker.nl Fazantenkamp 1, Maarssen 0346 - 21 69 81

dakdekker AD krant

‘Druk? Een understatement, het is gekkenwerk in de bouw’

Rudy Evers 25 augustus 2018 0 Comments

Interview met dakdekkersbedrijf Primodak op de website van het AD.nl en in de krant. Omtrent extreme drukte bij o.a. Primodak Dakdekkers, en de vraag naar herstelwerk beschadigde daken.

Item: Algemeen Dagblad van 25 augustus 2018:

Een dakkapel laten zetten of een stucadoor inschakelen voor de buitengevel? De wachtlijst voor dit soort klussen loopt snel op. Bouwbedrijven hebben zoveel werk, dat vooral grotere klussen pas na minimaal drie maanden kunnen worden ingepland. Sommige bedrijven hebben het zelfs zo druk dat ze geen nieuw werk meer aannemen. ,,Het is een gekkenhuis.”

Rudy Evers, dakdekker bij Primodak in Utrecht, laat weten dat zijn bedrijf al twee maanden geen nieuwe klussen aanneemt. ,,Het was vorig jaar hectisch, maar 2018 is extreem. Zeker na de heftige storm in januari kregen we veel schademeldingen. We zijn nog steeds beschadigde daken aan het herstellen. Dat zijn klussen naast je reguliere werk.”

De topdrukte zorgt ervoor dat Evers alleen zijn vaste klanten helpt, voor nieuwe klanten is voorlopig geen ruimte. ,,Onlangs had ik een dame aan de lijn van wie het dak lekte. Ze was in tranen, want wij waren al het vijfde bedrijf waar ze nul op rekest kreeg. Ze klonk inmiddels behoorlijk radeloos”, aldus Evers.

Een telefonische rondgang langs veertig dakdekkers, timmerlieden, stucadoors en schilders leert dat de wachttijden niet alleen in de Randstad fors oplopen, maar in heel Nederland. Sommige bouwbedrijven zijn zo druk dat ze de telefoon niet eens opnemen. Als ze het wel doen, is de boodschap overal hetzelfde: meer dan genoeg werk!

Onlangs had ik een dame aan de lijn van wie het dak lekte. Ze was in tranen…

Rudy Evers, dakdekker bij Primodak Dakdekkers
  • Een dakinspectie bij Primodak kost u € 0,- en is zonder verplichtingen.