info@dakdekker.nl Fazantenkamp 1, Maarssen 0346 - 21 69 81

dakdekker Rudy RTV Utrecht

RTV UTRECHT – Interview Primodak en CNV Vakmensen

PROVINCIE UTRECHT – De mussen vallen van de daken vandaag, dus veel mensen werken vandaag luchtig gekleed en met airco en ventilator op volle toeren. Maar voor dakdekkers is er geen ontkomen aan de zon.

Rudy Evers is aan het werk bij een klus in de Utrechtse wijk Tuindorp. Verslaggever Robert Jan Booij volgde hem vanochtend op Radio M. “Het gaat nu nog wel, maar vanmiddag als het een graad of 30 is zal het een stuk lastiger zijn. Ik hoop om 14.00 uur wel klaar te zijn, vóór de extreme hitte. Op het moment dat het warmer wordt, dan wordt de bitumen zachter. Dat maakt het lastiger om te monteren.”

De mannen werken vandaag volgens hun eigen hitteplan. “We smeren ons in, hebben een petje op. We hebben heel veel water bij ons. En ’s middags houden we kortere, maar meerdere pauze’s”, aldus Evers.

Hanane Chikhi van CNV Vakmensen legt uit dat dakdekkers een vrij unieke positie hebben. “Volgens de CAO voor de dakdekkers, mogen ze boven de 40 graden het werk neerleggen.” Om het weer te monitoren, heeft het CNV zelfs een speciale app ontwikkeld.

Evers geeft toe dat hij zulke extreme temperaturen nooit heeft meegemaakt. “Maar als het 30 graden of warmer is, dan stoppen we eerder. Die hitte-index-app helpt daar wel bij, die gebruiken we naast de Buienradar-app.” BRON: RTV UTRECHT

TV Uitzending: 24 juni 2019 uur RTV UTRECHT
YouTube: www.youtube.com/