info@dakdekker.nl Fazantenkamp 1, Maarssen 0346 - 21 69 81

3 Tips voor het voorkomen van stormschade aan uw dak

Rudy Evers 2 februari 2021 0 Comments

De eerste storm van het jaar is een feit en trok afgelopen week over regio Utrecht met windstoten tot 100 kilometer per uur. Met veel stormschades als gevolg en topdrukte bij de dakdekkers. Primodak geeft u 3 tips om toekomstige stormschade te voorkomen aan uw dak en goot.

Tip 1. Periodiek dakonderhoud

Veelal zijn stormschades te voorkomen met periodiek onderhoud. Door regelmatige de conditie van uw dak of dakgoot te controleren kunt u daar tijdig op anticiperen. Zo bent u de ellende voor. Ook preventieve maatregelen als het reinigen van het dak of leegscheppen van de dakgoten voorkomt verstoppingen bij afvoeren en borgt overlast door daklekkage.

  • Een dakinspectie bij Primodak kost u € 0,- en is zonder verplichtingen.

Tip 2. Loszittende details of opkrullende dakranden

De meeste schades aan platte daken beginnen bij de details zoals de dakranden, afvoerputten of ontluchters. Bekijk daarom meermaals per jaar uw dak na op loszittende stroken dakbedekking, en maak deze zonder de toevoeging van reinigingsmiddelen schoon. Simpelweg het opvegen van loszittend leislag en bladeren helpt al enorm. Inspecteer nadat het dak gereinigd is op loszittende delen, haarscheuren of versplintering in bijvoorbeeld de bitumen. En voel daarnaast of de daktrimmen of daklijsten nog goed vast zitten op de opstanden.
Twijfelt u over een detail?! Geen probleem, WhatsApp uw foto naar 06 – 52 325 425 en wij geven binnen twee uur antwoord op uw vraag.

Conditie dak controleren

Door regelmatige de conditie van uw dak of dakgoot te controleren kunt u daar tijdig op anticiperen.

Tip 3. Kijk lood, metsel of voegwerk na

Controleer op uw dak gemetselde schoorstenen regelmatig na op scheuren in voegwerk. Scheuren kunnen namelijk duiden op loszittend metselwerk waardoor bij harde wind stenen of voegen los kunnen raken van de schoorsteen. Ook het lood in de schoorsteen of in uw gevel boven bijvoorbeeld uw uitbouw moet in orde zijn. Bekijk loodaansluitingen jaarlijks na op haarscheurtjes en onderneem tijdig actie. Primodak ontvangt jaarlijks tientallen daklekkage meldingen door loszittend voeglood. Veelal tijdens stormachtige dagen.

Door regelmatig een blik te werpen op uw dak ziet u snel als er iets afwijkt van de normale situatie. U kunt dan tijdig actie ondernemen en uw dakspecialist uw dak laten herstellen. Controleer het dak altijd na extreem weer, en onderneem direct actie bij de eerste tekenen van schade.