info@dakdekker.nl Fazantenkamp 1, Maarssen 0346 - 21 69 81

dakdekker op dak

Wanneer is het tijd om mijn dak te laten repareren?

U vraagt zich vast af: “Wanneer is het tijd om mijn dak te laten repareren?” U maakt zich zorgen om het achterstallige onderhoud aan uw dak of goot en wilt antwoord op uw vraag.

Invloed van het weer en de gevolgen

Dakbedekking is een waterdicht dakleer dat vaak uit een bitumen bestaat, en o.a. terug te vinden is op uw plat dak. De dakbedekking wordt dagelijks blootgesteld aan regen, hagel, ijs, zon, wind en grote temperatuurverschillen in korte tijd. Deze veranderingen in het weer gaan op een bepaald moment zijn tol eisen.

Wij controleren o.a. de volgende dakonderdelen:

  • Een dakinspectie bij Primodak kost u € 0,- en is zonder verplichtingen.

Lente en zomermaanden

In deze aangename periode van droogte en warmte is het het ideale moment om over een dakrenovatie na te gaan denken. Een spoedreparatie of vervangen van uw dakbedekking en dakgoten zal gebeuren zonder nadelige gevolgen van vochtig of te nat weer. Ook de soldeernaden bij zinkwerk koelen langzaam af waardoor de kwaliteit hoog blijft. Ook toekomstige blaasvormingen (+15 jaar) in bitumen daklagen worden zo tot een minimum beperkt. Heeft u de tijd om te kiezen, dan zijn de zomerdagen het moment om actie te ondernemen.

Dakgoot lek?

Heeft u nu een dakdekker offerte nodig voor uw dakgoot reparatie? Vraag Primodak naar een dakreparatie offerte.

Herfst en wintermaanden

In de periode van kou, regen, vorst en veel wind komen de meeste daklekkages voor. Deze lekkages kunnen wij veelal oplossen met een spoedreparatie.
De wintermaanden zijn voor alle dakdekkers drukke maanden met veel herstelwerk aan daken en goten. Veroorzaakt door het hard worden van de dakbedekking bij vorst, dat vervolgens kan versplinteren of scheuren. Ook soldeer naden kunnen scheuren door het uitzetten van ijs in de dakgoot.

Heeft u de tijd, dan zijn de wintermaanden niet het moment om een nieuw dak te laten installeren. Nood breekt wetten en een daklekkage moet gestopt worden. Laat ons u adviseren om ondanks het vochtige weer het uiterste uit uw dak te halen. Neem vandaag nog contact met ons op.