info@dakdekker.nl Fazantenkamp 1, Maarssen 0346 - 21 69 81

plat dak dakbedekking

Plat dak: de voor- en nadelen

Platte daken met dakbedekking hadden vroeger een slechte reputatie. Zo werd er o.a. gesproken over ‘barsten in de dakbedekking, craquelé’ en ‘het wordt hartstikke warm binnen’ onder het dak. Gelukkig is dit verleden tijd met de hedendaagse dakbedekkingen en dakisolatie oplossingen. Er zijn vandaag de dag steeds betere dakbedekkingsmaterialen voor platte daken beschikbaar.

Bij Primodak monteren wij op een plat dak bijvoorbeeld; bitumen dakbedekking, POCB dakbedekking, witte dakbedekking of bekijk alle dakdekker diensten.

blank

De voordelen van een plat dak

De kans op stormschade met een plat dak is kleiner dan bij een dakpannen dak. Door harde wind kunnen de dakpannen op het hellende dak los komen te liggen of zelfs van het dak waaien. In Nederland komt dit maar al te vaak voor en staat de telefoon roodgloeiend bij de dakdekkers. Op een plat dak bestaat het waterdichte dak materiaal vaak uit één materiaalsoort. Waardoor het dak minder beïnvloedbaar is voor stormschades.

Bekijk 3 tips om stormschade te voorkomen.

Daarnaast zijn zonnepanelen beter aan te schaffen voor een plat dak dan een schuin dak met dakpannen. U kunt de zonnepanelen namelijk perfect afstellen in de richting van de zon. Waardoor u met de extra opbrengt de panelen sneller terugverdiend.

Populair onder particulieren huizenbezitters zijn groendaken. Met een vlakke sterke dakconstructie heeft u meteen de perfecte voedingsbodem voor de aanleg van het sedum. Een groendak (tuindak) beschermt de dakbedekking tegen UV-licht. Door het sedum houdt u de ruimtes onder het plat dak koel in de zomer. En houd u de ruimte onder het platte dak warm in de winter. Lees meer over; groendaken; voor- en nadelen

blank

De nadelen van een plat dak

Als specialist ‘dakdekker Utrecht‘ zien wij in de binnenstad veel oude woningen. Daar is een plat dak nog écht plat. Dat inhoud dat er geen helling aanwezig is in het platte dak gedeelte. Zonder goede afwatering is de kans groot dat er water op het dak blijft staan. Door stilstaand water op het platte dak ontstaan er kleine blaasjes en haarscheuren. Hierdoor is er meer dakonderhoud vereist om daklekkage te voorkomen.

Vervangen dakbedekking

Dakbedekkingen zijn toepasbaar op veel type daken, waaronder licht hellende als platte daken zoals een carport, garage, woning, schuurdak, dakkapel, uitbouw, tuinhuis of erker dak. Bekijk hier recente dakwerken van onze dakdekkers.

Wanneer uw dak aan vervanging toe is hangt af van de staat van de huidige dakbedekking. Maar ook de ‘montage staat’ van de monteur/dakdekker. In veel gevallen is het mogelijk om over de huidige laag te renoveren volgens de re-roofing methode. Oftewel een nieuwe laag dakbedekking aan brengen op de huidige dakbedekking. Dit is de goedkoopste manier.

Wanneer er al veel daklagen zijn aangebracht wordt de dakconstructie te zwaar belast bij een dakrenovatie. Dan is het te adviseren om de complete dakbedekking te slopen voordat het nieuwe dak wordt bekleed. Slopen adviseren wij ook als er nieuwe dakisolatie aangebracht moet worden.

blank
Neem Contact Op

Gratis Dakdekker Offerte

Tijdelijk gratis dakinspectie inbegrepen!